3 september 2022
17:00

Ohtana/Pajala FF

Referat: Haparanda FF - Ohtana/Pajala FF

På Gränsvallen vinner Ohtana/Pajala det svåra bortamötet mot Haparanda med 1-0 (0-0)
HFF inleder med vinden i ryggen och skapar också den första målchansen där man skjuter flera skott inne i straffområdet men uppoffrande försvarsspel göre att skotten täcks innan bollen spelas bort. OPFF skapar sitt första läge i den 28:e minuten när Joel Hiltunen tar sig förbi på vänsterkanten och slår på ett skott som går i ribban. Något senare kommer HFF med ett skott som tar på en OPFF:are som styr upp bollen mot Felles högra kryss. Felle är som ett streck i luften och med fingertopparna får han bollen utanför stolpen - en magnifik räddning. I slutet av halvleken kommer HFF med ett farligt skott som Felle klarar. Paussiffrorna 0-0 i en spelmässigt jämn halvlek där HFF haft fler målchanser än OPFF.

Andra halvlek är inledningsvis jämn men i den 58:e minuten är Happis nära att ta ledningen där Felle hamnar raklång på gräset men avslutningen blir tam där Felle ändå når bollen som är på väg in i mål. I den 74:e minuten slår Jocke Juntti en frispark som Adam Zingmark är högst på och nickar ner bollen och Joel Hiltunen är snabbt framme o stöter in bollen till ledning 1-0. Resten av halvleken försöker Haparanda lyfta in bollar mot straffområdet men OP:s försvar kan säkert slå bort allt. Istället är det OP som är närmare ytterligare ett mål och några minuter före slutsignalen är Liam Alldén igenom när han fälls/faller inne i straffområdet men domaren friar och matchen slutar 1-0 till OPFF.

Sett över 90 minuter är det spelmässigt jämnt, lite mer HFF i första halvlek medan OPFF var det bättre laget sista halvtimmen. I OPFF går plussen till suveräne Felix Pekkari i målet. I backlinjen visade Johannes Pääjärvi upp ett säkert spel trots ringa matchträning. På mittfältet fick vi jobba hårt och plusset går till Anders Gramner. Offensivt var Joel Hiltunen farlig gång på gång och fick till slut lön för arbetet med sitt segermål. I Haparanda går pliussen till försvarets Pedran Moradabbasi, mittfältaren Andreas Liakka samt offensivt till Niko Kreivi. Domare Peder Rending har gjort bättre matcher men ledde matchen på ett godkänt sätt.
Hörnor; 8-2, Avslut på mål: 7-4, Gula kort: 1-0